Birma, znana oficjalnie jako Republika Związku Mjanmy położona jest nad Zatoką Bengalską i Morzem Andamańskim, w Azji południowo wschodniej. Birma wycieczki w gorącej atmosferze umożliwia przez wszystkie dni w roku, a pora nie jest ważna. Ważnym jest za to żeby jak najszybciej zaklepać swoje miejsce, ponieważ ta malownicza kraina potrafi wprowadzić człowieka w stan ogromnego zachwytu. Można tam odwiedzić m.in. buddyjską świątynie Rangun, poopalać się na Ngapali Beach, Zwiedzić wioskę Indein, a także wojenny cmentarz Taukyyan. Oprócz wypoczynku na plaży, czy też zwiedzania, na turystów czekają najróżniejsze specjały lokalnej kuchni, cieszącej się uznaniem na całym świecie. Birmańska kuchnia zawiera ogromną ilość rodzajów sałatek, ryż jada się tam smażony, gotowany, suchy oraz zmielony, oprócz ryżu bardzo często można spotkać makaron z mąki ryżowej. Jeżeli chodzi o sosy, dominują rybne, ponieważ ze względu na położenie Birmy są podstawą tamtejszej kuchni. Osoby planujące podróż do Birmy powinny zapoznać się z kulinarnym słownikiem tego pięknego zakątku.
Ciekawe wpisy tematyczne:
- Uskrzydlająca muzyka – 8km
- 5 Półmaraton Warszawski – debiut – 21,0975km
- Pulsometr Beurer PM 55 – test
- Wpływ białka na budowę sylwetki
- Popraw swoją sylwetkę
- Odżywki jako suplementy diety
- Wioślarze
- Loty do Londynu
- Zaduch(a)
- Start biegu
- Ból mięśnia piszczelowego i wizyta u ortopedy
- Kompostownia ziemia polska
- Podawanie lekow przeciwpratkowych
- Ćwiczenia na siłowni i niewłaściwe nawyki
- 4km – Pacemaker
- Hotele na konferencje Kraków i Luksusowy hotel nad morzem