Birma, znana oficjalnie jako Republika Związku Mjanmy położona jest nad Zatoką Bengalską i Morzem Andamańskim, w Azji południowo wschodniej. Birma wycieczki w gorącej atmosferze umożliwia przez wszystkie dni w roku, a pora nie jest ważna. Ważnym jest za to żeby jak najszybciej zaklepać swoje miejsce, ponieważ ta malownicza kraina potrafi wprowadzić człowieka w stan ogromnego zachwytu. Można tam odwiedzić m.in. buddyjską świątynie Rangun, poopalać się na Ngapali Beach, Zwiedzić wioskę Indein, a także wojenny cmentarz Taukyyan. Oprócz wypoczynku na plaży, czy też zwiedzania, na turystów czekają najróżniejsze specjały lokalnej kuchni, cieszącej się uznaniem na całym świecie. Birmańska kuchnia zawiera ogromną ilość rodzajów sałatek, ryż jada się tam smażony, gotowany, suchy oraz zmielony, oprócz ryżu bardzo często można spotkać makaron z mąki ryżowej. Jeżeli chodzi o sosy, dominują rybne, ponieważ ze względu na położenie Birmy są podstawą tamtejszej kuchni. Osoby planujące podróż do Birmy powinny zapoznać się z kulinarnym słownikiem tego pięknego zakątku.
Ciekawe wpisy tematyczne:
- Siła mięśni – ważna?
- Wejście w rytm – III tydzień kwiecień 2010
- Ciała wyciągowe
- Bartosz mówi
- Bieganie ochrona szyi
- Ile czasu trzeba poświęcić kształtowaniu mięśni?
- Na dobry początek miesiąca – 6km
- Sekwencje regulatorowe genow
- Odżywki białkowe dla kobiet
- Hydrominum opinie
- Uzależnienie od ruchu
- Torbiele jajników
- Trening i rekord na 5km
- Powrót po kontuzji ścięgna achillesa – pływanie
- Chudy kulturysta?
- Tylko umięśniony facet podoba się kobietom