Mass Up

42 Views Comment Off

Przed każdym sportowcem poszukującym dobrej węglowodanowo-białkowej odżywki stoi nie lada wyzwanie, bo na rynku dostępna jest cała masa różnych produktów. Warto jednak zainteresować się gainerem Mass Up oferowanym przez Activlab. Jak wiadomo to firma z ogromnym doświadczeniem, oferująca różną gamę suplementów i odżywek cenionych wśród użytkowników.

Mass Up to odżywka skierowana przede wszystkim do osób pragnących szybko i efektywnie zbudować masę mięśniową. Wspomaga ten proces szczególnie u tych osób, które mają problemy z budowaniem mocnych i trwałych mięśni. Po tego gainera mogą sięgnąć też osoby uprawiające sporty wyczynowe i wytrzymałościowe by uzupełnić dietę i niedobór składników. Producent zadbał o to żeby maksymalna ilość cennych substancji była skoncentrowana w jak najmniejszej objętości produktu. Kluczowymi składnikami odżywki są kreatyna i tauryna. To właśnie one wspomagają i przyspieszają wzrost komórek mięśniowych jednocześnie hamując procesy antykataboliczne. Co więcej skracają okres regeneracji włókien mięśniowych po treningu sprawiając, że szybciej są one gotowe do dalszej pracy. Kolejnym ciekawym składnikiem w odżywce jest L-arginina, która poprawia ukrwienie mięśni. W konsekwencji są one odżywione i zdolne do większych wysiłków. Podobnie jak kreatyna i tauryna przyspiesza regenerację po treningu. Z kolei L-alanina korzystnie wpływa na przebieg procesów energetycznych.

W 100 g produktu znajdziemy 10 g białka, 87 g węglowodanów i tylko 0,5 g tłuszczu. Łącznie to 393 kcal. 1 porcja gainera to 100 g (4 płaskie miarki), które należy rozpuścić w 200 ml mleka lub wody. W dni treningowe zaleca się stosowanie 1 porcji pomiędzy posiłkami oraz 1 porcji po treningu. Natomiast w dni nietreningowe 1 porcję 2 razy dziennie między posiłkami. Odżywka jest dostępna w folii 1200 g, 3500 g i 5000 g odpowiednio w cenach ok. 30 zł, 79 zł i 105 zł. Oferowane smaki to wanilia, truskawka i czekolada. Dzięki swoim walorom odżywczym Mass Up to znakomity gainer dla sportowców, zarówno tych początkujących jak i bardziej zaawansowanych.

About the author

Archiwa